TAPES

Niet elastische sporttape

Secutex sporttape

Wanneer er gesproken wordt over ‘tapen’, dan wordt er vaak gedoeld op het witte, niet elastische sporttape. Met deze tape kunnen bijvoorbeeld enkels of polsen vastgezet worden voor tijdens een activiteit. Het doel hiervan is het beperken van gewrichten. Om circulatieproblemen te vermijden dient de sporttape na de activiteit verwijderd te worden. De sporttape van Secutex is zelfklevend en uitgevoerd in wit katoen. De Secutex Sporttape is verkrijgbaar in drie verschillende breedtes: 2,5 cm, 3,8 cm en 5 cm. De tape heeft een lengte van 9,14 cm.

Elastische kinesiologie tape

Naast de witte, katoenen sporttape wordt er tegenwoordig ook veel gebruik gemaakt van elastische kinesiologie tape, zoals de Ultimate Performance Kinesiology Tape. In tegenstelling tot de witte niet elastische sporttape, is de elastische tape zo ontworpen dat de tape niet beperkend is, waardoor u het lichaam volledig kunt blijven bewegen. Het golfpatroon van het zelfklevende tape beweegt mee met de huid en spieren. De tape is ontworpen om het natuurlijke genezingsproces te verbeteren door de bloedstroming in de spier te verhogen. Daarnaast kan de tape probleemloos enkele dagen gedragen worden. Circulatieproblemen komen niet voor.

Voor een positief resultaat is het noodzakelijk om voldoende kennis te hebben van het probleem dat behandeld moet worden én van de juiste tapetechnieken. Onoordeelkundig gebruik kan een averechts effect veroorzaken of zelfs een nieuw probleem creëren.

De Kinesiology Tape van Ultimate Performance is zelfklevend en uitgevoerd in de kleuren zwart, huidskleur, roze, rood, oranje en blauw. De tape heeft een breedte van 5 cm en een lengte van 5 meter.