LOOP- EN VOETANALYSE

Statische en dynamische loop- en voetanalyse

Voor zowel de beginnende als voor de gevorderde loper hebben we schoenen in onze collectie.

Een statische voetanalyse door middel van een podoscoop geeft een indicatie voor de pasvorm van de schoen. Daarnaast kunnen we ook een loopanalyse maken. We maken daarbij gebruik van de SIDAS FOOTPOD.

Aangezien zo’n analyse wat meer tijd vraagt (45 min.) is soms handiger om een afspraak te maken.
Breng ook uw oude loopschoenen mee. Daaruit valt het een en ander op te maken over uw manier van lopen en kan mede bepalend zijn voor een vervolgkeuze.

We hebben een sportpodoloog en sportschoenspecialisten in huis om u te helpen. Zo nodig kunnen er ook zooltjes aangepast worden.

Kom eens langs, wij helpen u graag!

Wij hebben een primeur in Nederland: SIDAS FOOTPOD

Wat is een footpod?

De Footpod is een kleine tool die we op je huidige hardloopschoenen kunnen bevestigen. Hier moet je minimaal 30 seconden in je eigen tempo mee hardlopen. Bij terugkomst in de winkel kunnen we dit met meerdere nieuwe hardloopschoenen herhalen. Daarna kunnen we de footpod uitlezen op onze
3D-scan. Aan de hand van de uitgelezen parameters kunnen we de oude en nieuwe schoenen vergelijken met elkaar.


De parameters

De volgende gegevens worden geregistreerd en zijn belangrijk voor het advies:
• Loopritme
Hoe hoger het loopritme, hoe minder schokbelasting. Hoe lager het ritme, hoe groter de schokbelasting. Iemand met een grotere schokbelasting heeft meer behoefte aan demping/ondersteuning.
• Contacttijd tussen voet en ondergrond
Hoe langer de contacttijd, hoe meer demping en ondersteuning nodig is.
• Impact force
Dit is de impact die elke stap heeft op het lichaam. Deze informatie is van belang bij de keuze voor meer of minder demping. Hierbij spelen de loopstijl, snelheid en de hardheid van de ondergrond een rol.
• Landingshoek
De landingshoek tussen voet en ondergrond geeft aan of je meer op de voor-/midvoet landt of, zoals de meeste mensen, op de hiel. Voor- en midvoetlanders hebben doorgaans wat minder demping nodig en kunnen ook goed uit de voeten met een lagere drop.
• Pronatiehoek
De pronatiehoek geeft de hoek aan tussen de as van het been en de as van de voet van teen naar hiel bij een volledige landing. Hoe groter deze hoek hoe meer ondersteuning onder de midvoet nodig is.

Wil je weten of je oude hardloopschoenen nog voldoende steun en demping geven? Maak een afspraak: info@sunnycamp.nl