DARTS

Harrows Dart

Wij hebben een breed assortiment dartpijlen en -accessoires, zoals shafts, flights en scoreborden.
Onze pijlen variëren van €12,99 tot €60,-. De verschillen in de pijlen zit hem vooral in materiaal, ookwel tungsten genoemd. Tungsten, in het Nederlands wolfraam, heeft een veel hogere dichtheid dan andere metalen. Daarnaast zit er een verschil grip en gewicht. Onze pijlen verschillen van 18 gram t/m 25 gram. Een beginnende darter start vaak met een zwaardere pijl. Zodra je wat beter bent ga je al snel naar een gemiddelde van 22 gram.

Dartborden

Wij verkopen dartborden van Harrows en Nodor. De dartborden verschillen in materiaal en de manier waarop de bedrading in of op het bord liggen. Bij wat goedkopere borden is de bedrading rond (round wire) en is het op het bord bevestigd met behulp van nietjes. Bij de betere borden ligt de ultradunne bedrading in het bord (blade wire). Het voordeel hiervan is dat de dartpijlen minder snel afketsen van de bedrading.

Wil je het dartbord op de juiste hoogte hangen? Zorg dan dat je de bullseye op 1,73 meter hangt. De afstand van de darter ten opzichte van het dartbord is 2,37 meter.

round wire                                                                                                               blade wire