ZAALSTICKS 2020

Zaalhockeysticks

Gedurende de winterstop gaan veel teams de zaal in. Om te mogen hockeyen in de zaal is een zaalhockeystick in veel zalen verplicht. Is je oude zaalstick versleten of ben je toe aan een grotere stick, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een breed aanbod in zaalhockeysticks. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een zaalhockeystick?

Het materiaal en de kromming van de stick zijn bepalend voor een voor jou geschikte hockeystick. De zaalsticks bestaan voornamelijk uit hout. Hiermee houd je veel controle over de bal, wat je spel ten goede komt. Voor de gevorderde speler zijn er ook zaalsticks van kunststof. Een kunststof zaalhockeystick kan bestaan uit een samenstelling van glasfiber, aramide en/of carbon. Glasfiber is flexibeler en geeft meer souplesse aan de stick, waardoor de stick minder snel een verkeerde beweging afstraft. Aramide verhoogt de schokabsorptie van een stick, wat zorgt voor meer balcontrole. Carbon zorgt voor een stijve stick en daardoor voor kracht.
De kromming van een stick heeft ook invloed op je hockeyspel. De maximale kromming van de stick mag 25 mm zijn. Waar de maximale kromming zit kan per stick verschillen. Zo zijn er standaard, maar ook low bow krommingen. Een low bow hockeystick wordt met name aan de technisch, vaardige spelers geadviseerd.

Wil je weten welke stick het meest geschikt is voor jou? Kom dan langs in de winkel en laat je adviseren.