ERKEND WINTERSPORT SPECIALIST

Erkend Wintersport Specialist

Voor een geslaagde wintersportvakantie – en veilige terugkeer! – is uw uitrusting van levensbelang.
Het goed uitrusten van wintersporters is binnen de sportspeciaalzaken een vak apart. De beste mensen in Nederland voor ski ‘s, boards, schoenen, kleding en onderhoud mogen zich Erkend Wintersport Specialist noemen. Wintersporters vinden er de beste voorbereiding van een sneeuwvakantie

Regel de voorbereiding van je wintersport bij De WintersportSpecialist.
De WintersportSpecialisten werken samen in een beroepsorganisatie die de keus, service en professionaliteit verhoogt. In elke aangesloten winkel is steeds een professional aanwezig die het certificaat wintersportspecialist heeft behaald. Daardoor ben je zeker van een goed advies.

Voorbereid de winkel in.
In ski- en buitensportbladen worden altijd materialen getest. Het zijn in de regel degelijke tests door onafhankelijke redacties. Lees eens wat van die tests en kijk wat jij kunt gebruiken. Nieuwe materiaalontwikkelingen zijn ook vrijwel direct te huren.

Vertrouw op de 70% garantie.
Twijfel je over kopen? De WintersportSpecialist heeft een unieke garantie waardoor koop heel aantrekkelijk wordt. Ben je niet tevreden over een aankoop? Lever de aankoop na je vakantie weer in. Je krijgt gegarandeerd 70% van de aankoopwaarde terug (in tegoedbonnen) voor een nieuwe aankoop. Dan heb je een bedrag betaald dat ongeveer overeenkomt met huren. Het volgende jaar sta je weer op nieuw.

Denk tijdig aan kopen.
Ga je wintersporten? En blijft het zeer waarschijnlijk niet bij één keer? Maak dan meteen de berekening of kopen voor jou niet aantrekkelijker is. In het algemeen geldt: regelmatige wintersporters stellen het kopen van eigen materiaal te lang uit.

Ben je beginner? Tweedehands is óók interessant.
Wil je nog niet meteen nieuw kopen, maar wél graag met eigen materiaal op stap? Denk ook eens aan tweedehands of inruilmateriaal. Het is misschien minder makkelijk om te beoordelen of dat bij je past. Maar De WintersportSpecialist kan daarbij helpen en kan zorgen dat het materiaal goed wordt afgesteld en veilig is.

Garantie werkt alleen dicht bij huis.
Koop je je wintersportuitrusting in de bergen? Ook dan geldt natuurlijk een fabrieksgarantie, maar dikwijls geldt die maar één jaar (bij De WintersportSpecialist krijg je twee jaar garantie.) En bedenk daarbij dat je eenmaal thuis altijd minder makkelijk aanspraak kunt doen op een fabrieksgarantie. Via je eigen dealer -De WintersportSpecialist – loopt zoiets altijd vlotter, zo leert de praktijk.

Vraag vrijblijvend advies.
Wil je precies weten hoe lang je nog met materiaal kunt doen? Of denk je aan het overzetten van bijvoorbeeld bestaande bindingen op nieuwe ski´s of een board? Bij De WintersportSpecialist kun je altijd aanlopen voor vrijblijvend advies.

Je kunt zelf veel doen aan de levensduur van materiaal.
Houd rekening met slechte sneeuwcondities. Bescherm je materiaal tijdens het vervoer. Een voorbeeld: onbeschermde ski´s en boards op een open dakdrager hebben onnodig veel te lijden. Berg het materiaal thuis op een donkere plaats op. Een jaar zonlicht heeft een slechte invloed op de kunststoffen.

Regel je wintersportzaken in Nederland.
Voor onderhoud en reparaties kun je echt het best in Nederland terecht. Bij skiwinkels in de wintersportoorden is onderhoud en reparatie altijd avondwerk. Er is dus flinke tijdsdruk. Je wilt immers de volgende ochtend weer de bergen op. En je bent niet de enige…