PADEL

Wat is Padel?

Padel is een van origine Zuid-Amerikaans (Mexicaanse) sport en ook in Zuid Europa enorm populair. In Nederland neemt de populariteit inmiddels ook snel toe. Padel is een snel en flitsend spel, dat lijkt op een combinatie van tennis en squash. Doordat bij de sport, net als bij squash, gebruik gemaakt mag worden van de wanden, levert elke partij gegarandeerd spectaculaire rally’s op.

Padel wordt in een speciaal padelkooi gespeeld met een afmeting van 10×20 meter en is omringt door glazen wanden. Daarnaast is er aan beide zijden 2 meter uitloop wat officieel meedoet aan het spel. Het gebruik van de wanden geeft het spel een extra dimensie, omdat de bal ook via de glazen wand geslagen of ontvangen mag worden. De bal mag echter maar één keer stuiteren en moet altijd over het net geretourneerd worden. Padel wordt 2 tegen 2 gespeeld met een speciaal padelracket en een bal die erg lijkt op een tennisbal.

Het padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon. Padel is erg makkelijk aan te leren. In de praktijk geldt dat de meeste mensen binnen een uur de eerste rally’s kunnen spelen. Veel van de spelregels en de puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis.

Zelf hebben wij ook maar een lesje genomen om deze sport te ontdekken. Bij Sunny Camp verkopen wij rackets en ballen voor deze ”nieuwe” sport.

Sportspecialist Sunny Camp heeft een ruim assortiment padelrackets, -ballen, -schoenen en -accessoires van onder andere Dunlop, Starvie, Black Crown, Siux, Adidas, Head, Dropshot en Akkeron. Benieuwd naar wat wij allemaal hebben? Kom dan gerust eens langs in onze winkel.