VOETBALSCHOENEN

Wij hebben de voetbalschoen die bij jou past!

Bij Sporthuis Sunny Camp verkopen wij diverse soorten voetbalschoenen voor diverse ondergronden.

Hieronder vind je de belangrijkste verschillen:

Firm Ground (FG)
Dit is de voetbalschoen die het dichtst bij een allround schoen komt. De noppen van een firm ground schoen zijn vaak langwerpig of rond zodat een goede grip ontstaat op natuurlijk gras. De keuze tussen ronde of langwerpige noppen is voornamelijk een persoonlijke keuze, het hangt er vanaf wat je prettiger vindt voetballen. De noppen (tussen de twaalf en vijftien in aantal) zitten vast aan de zool waardoor ze niet vervangen kunnen worden

Turf (TF)
Turf kicksen hebben veel en kortere noppen vergeleken met reguliere voetbalschoenen. Deze voetbalschoenen zijn vooral bedoeld voor voetbal op harde ondergronden. Denk hier aan bepaalde soorten kunstgras, gravel maar ook bevroren velden. Door het grote aantal noppen behoud je beter grip op een hardere ondergrond en glijd je minder snel uit.

Artificial Ground (AG)
Voetbal op kunstgras is in opkomst. De artificial ground voetbalschoenen zijn speciaal gemaakt voor het spelen op kunstgras. De noppen zijn vrij kort, hebben een andere vorm en positionering zodat je niet vast komt te zitten op het wat stroeve kunstgras. Ook deze voetbalschoenen hebben een groter aantal noppen (soms wel tot 25). Een belangrijk pluspunt van de artificial ground schoenen is dat de zool speciaal is gemaakt om slijtage door het kunstgras tegen te gaan.

Indoor (IN)
Een aparte categorie vormen de indoor voetbalschoenen. Indoor voetbal speel je in een zaal met een houten of kunststof vloer. Voetbalschoenen met normale noppen zouden deze vloeren meteen beschadigen. Vandaar dat indoor schoenen een platte zool hebben met een lichte kleur zodat er geen strepen op de vloer ontstaan. Grip krijg je doordat de zolen een patroon hebben.

Diverse merken maken ook voetbalschoenen FG/AG. Dit is dan een mix tussen Firm ground en Artificial ground, een schoen die je voor beide ondergronden kunt gebruiken.

Bovenmateriaal
Naast de zool en het soort noppen bestaan er ook nog verschillen in het bovenmateriaal van de voetbalschoen. Tegenwoordig bestaat het merendeel van het assortiment uit synthetische voetbalschoenen. Synthetische schoenen zijn makkelijk in het onderhoud en ze kunnen beter tegen voetbal in regenachtig weer.

De voordelen van leren voetbalschoenen? Een leren schoen kan beter ademen wat prettiger is voor je voeten. Leren voetbalschoenen zijn soepel en vormen zich naar je voeten waardoor ze comfortabeler zitten. Bovendien is het contact met de bal subtieler wat op een hoger niveau steeds meer van belang is. Een nadeel van leren voetbalschoenen is dat ze minder goed tegen vocht kunnen en je moet ze regelmatig onderhouden. Dat betekent goed schoonmaken en af en toe invetten.

Wij verkopen voetbalschoenen van de merken:

Adidas, Mizuno, Puma en Hummel.