HOKA RUNNING WEEK (16-23 maart 2024)

Vanaf 16 maart is het zover: de HOKA RUNNING WEEK! Van 16 t/m 23 maart kun je de nieuwe CHALLENGER 7, BONDI 8 en CLIFTON 9 gratis komen testen in onze winkel.

CHALLENGER ATR 7
De nieuwe Challenger 7 is volledig opnieuw ontworpen, met een mix tussen gebruik voor weg en pad. Wij combineren een vereenvoudigd bovenstuk van mesh met een zacht nieuw schuim, we hebben de zool verhoogd voor een beter gevoel en een bedrijfseigen rubbersoort toegevoegd aan de onderkant, samen met een opnieuw ontworpen buitenzool voor de allerbeste all-terrain eigenschappen. De op terreinbanden geïnspireerde zolen hebben kleinere, dicht op elkaar geplaatste groeven in het midden en grotere, agressievere groeven rond de omtrek voor betere grip op oneffen terrein.

Wat is er nieuw?
De 7 is lichter dan de vorige versie, heeft een hogere onderkant en nieuwe materialen voor het bovenstuk, de middenzool en de buitenzool.

BONDI 8
De Bondi is een van de hardst werkende schoenen in het HOKA-assortiment. Hij zet dit seizoen een gedurfde stap vooruit met zachtere, lichtere schuimsamenstellingen en een gloednieuwe, verlengde hielconstructie. Door het deinende effect van de schokdempende hielinzet ontstaat er een ongelooflijk zachte en uitgebalanceerde loopervaring, van het hielcontact tot de afwikkeling.

Wat is er nieuw?
De Bondi 8 is verbeterd met een verlengde hiel, gloednieuw schuim en een dempende lip voor nog betere prestaties.

CLIFTON 9
De negende versie van ons bekroonde Clifton-assortiment is gelanceerd en nu lichter en dempender dan ooit. Door het gewicht te verminderen en tegelijkertijd de stapelhoogte 3 mm dikker te maken, zorgt de nieuwe Clifton 9 voor een gerevitaliseerde ervaring onder je voeten met een responsief nieuw schuim en een verbeterd ontwerp van de buitenzool. Door overlays en met smeltlijm verlijmde details te verwijderen, is het gestripte bovenstuk bewust gecombineerd met een zachtere hiel, een reflecterend hielpaneel en een gestroomlijnde lip met een enkelzijdige, mediale inzet.

Wat is er nieuw?
Meer stapelhoogte, lager gewicht (4 gram, om precies te zijn).

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Kom tijdens de RUNNING WEEK langs in de kleren waar jij comfortabel in loopt en we zoeken de gewenste maat van de testschoenen. Snel de schoenen aantrekken en je bent klaar om een rondje te gaan hardlopen door het dorp.

Je kunt deze geweldige schoenen van 16 t/m 23 maart komen testen bij ons in de winkel.

Schaatsen slijpen

Wij slijpen jouw schaatsen voor €12,50 per paar.

Hoe werkt het?

  • Lever je schaatsen aan in een tas.
  • Doe hier een briefje met naam/telefoonnummer op.
  • Lever ze af bij ons in de winkel

Het slijpen van een paar schaatsen duurt gemiddeld 1-3 werkdagen. Mocht er meer haast geboden zijn, neem dan even contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

 

TIP
Berg je schaatsen op zonder schaatsbeschermers; deze vergroten namelijk de kans op roestvorming. Gebruik ze dan ook alleen tijdens het vervoeren of klunen. 

De Cobber® koelsjaals (€19,99) zijn weer binnen!

De Cobber® koelsjaals (€19,99) zijn weer binnen!
Dus naast het volgen van de hitteplan adviezen is er de Australische Cobber® afkoelsjaal. Een koelkast is helemaal niet nodig! De afkoelsjaal hoeft alleen enige tijd in water te liggen, en is daarna direct en langdurig te gebruiken.
De Cobber® geeft eenvoudig en zonder natte kleding vermindering van hittestress. Gedragen om de nek, het voorhoofd of de polsen koelt de actieve Cobber® onmiddellijk.
De Originele Cobber koelsjaal koelt langdurig tot 5 dagen. Koelen met de Cobber afkoelsjaal is een koud kunstje.
* Directe verkoeling
* Géén koelkast nodig
* 4 tot 5 dagen afkoelende werking achter elkaar
* Opnieuw te gebruiken
* Wassen is eenvoudig
* Duurzaam
* Uniek; maak er een coolpack, icepack of hotpack van
* Niet giftig
* Australian made

De nieuwe look van Sportspecialist Sunny Camp

Sportspecialist Sunny Camp in de media – De Nieuwsbode – 20 april 2022

Sunny Camp zorgt voor dynamiek in Zeist

ZEIST Sportspecialist Sunny Camp zorgt al meer dan zestig jaar voor dynamiek op de Slotlaan. Met de verdubbeling van de winkeloppervlakte heeft de sportspeciaalzaak van Cornel, Ineke en Ben zin in de toekomst. Vrijdag 22 april wordt de winkel officieel heropend.

Bij Sunny Camp zaten ze de afgelopen jaren niet stil. Eerder kreeg de bestaande winkel al een flinke opknapbeurt en toen het naastgelegen pand vrijkwam, stroomde het ondernemersbloed waar het niet kon gaan. Dus zetten Ben Greeven, zijn vrouw Ineke en zoon Cornel hun schouders eronder en volgde er een verbouwing die bijna een jaar duurde. Met een prachtig eindresultaat, want de sportzaak is een van de pareltjes aan de Slotlaan in Zeist.

De belangrijkste reden voor de uitbreiding is een betere presentatie van de specialisaties van Sunny Camp: running, teamsporten, outdoor, wintersport en racketsporten. Overzichtelijk ingedeeld in aparte ruimtes, waardoor de herkenbaarheid aanzienlijk groter is. Er kwam 130 vierkante meter aan winkelruimte bij, waardoor bezoekers in alle rust advies krijgen van het gekwalificeerde personeel.

,,Ons outdoorassortiment en de gespecialiseerde merken laten we zien op de begane grond”, vertelt Ben. ,,We hebben meer outdoorkleding met bijvoorbeeld mooie, waterdichte jacks. Ook hebben we ons wandelassortiment uitgebreid. Elke sport heeft nu een eigen afdeling. Daarnaast konden we onze kelder vergroten en zijn onze kampeerartikelen beter gepresenteerd. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een 3D-scan te laten maken van je voet om de juiste schoenen geadviseerd te krijgen.”

TOEKOMSTBESTENDIG
Omdat het pand van Sunny Camp onder monumentenzorg valt, is de winkel toekomstbestendig en duurzaam gemaakt. De derde generatie Greeven, namelijk zoon Cornel, staat te popelen om het stokje over te nemen van vader Ben. ,,Cornel heeft bewezen dat hij naast sport- en outdoorspecialist ook onze beste timmerman is. Maar het hele Sunny Camp-team met zo’n achttien personeelsleden liet zich van hun beste kant zien. Er is heel veel werk verzet en vaak met eigen handen.”

Vrijdag 22 april  is de officiële opening tussen elf en zeven. De winkel is de hele dag open. Tussen 15.00 uur en 18.00 uur is Brams Pannenkoeken present voor de jongste jeugd.

BREAKING: SPORTSPECIALIST SUNNY CAMP BREIDT UIT!

HOERA ?, we mogen het eindelijk met jullie delen! Slotlaan 175 is van ons en zal de komende maanden omgebouwd worden tot winkel.
Begin 2022 hopen wij het nieuwe gedeelte van onze winkel te openen. Tot die tijd kunnen de werkzaamheden overlast geven als u bij ons winkelt. Wij vragen u om uw begrip.

Bespanning stuk?

Heeft u uw racket ingeleverd? Dan bespannen wij hem binnen 24 uur*.

 

Bel (030-6916737) of app (06-87988403) voor meer informatie.

Klik hier voor ons snarenaanbod.

 

*zondag uitgezonderd

VAN TENTENVERHUURDER TOT SPORTZAAK

Het begon allemaal op 1 mei 1955 toen de vader en oom van Ben Greeven jr. besloten om naast hun reguliere baan tenten te gaan verhuren. De verhuur ging in 1955 van start vanuit het woonhuis van Geert en Tilly Greeven en verplaatste zich – wegens groot succes – in 1959 naar een loods in de achtertuin van het huis van Ben sr. en Tiny Greeven. Naast het verhuren van tenten hielden de broers zich ook steeds meer bezig met de verkoop van kampeerartikelen, wat er in 1965 toe leidde dat zij hun eerste winkel openden aan de Slotlaan in Zeist.

Nadat ook zoon Ben jr. in het bedrijf was gekomen, werd het assortiment uitgebreid met benodigdheden voor uiteenlopende takken van sport. Dat was mogelijk omdat Ben jr. een ware ‘sportomnivoor’ was, die in die tijd meerdere sporten naast elkaar beoefende. De zaken ontwikkelden zich dusdanig voorspoedig dat Sporthuis Sunny Camp in 1970 noodgedwongen moest verhuizen naar een groter winkelpand aan de Slotlaan waar de sport- en kampeerspeciaalzaak tot 1 mei 2005 gevestigd zou blijven.

Kort nadat Ben jr. en zijn partner Ineke van der Voort het bedrijf definitief van Ben’s ouders, oom en tante hadden overgenomen, stak Sunny Camp opnieuw de drukke Zeister winkelstraat over om daar een aanzienlijk groter pand in gebruik te nemen. Hier is het bedrijf op een strategisch goede locatie, in het hart van de gemeente, midden tussen ketenwinkels en speciaalzaken, sinds 2005 gevestigd.

Anno 2020 is Sunny Camp een sportspeciaalzaak in de meest ultieme vorm. De uitbreiding van het functionele assortiment met sportmode, waartoe menig collega-sportondernemer zich eind vorige eeuw heeft laten verleiden, is aan de Zeister sportwinkel vrijwel volledig voorbij gegaan. Ben: “Wat mij betreft is het aloude adagium ‘schoenmaker blijf bij je leest’ nog altijd een waarheid als een koe. We hebben ons door de jaren heen bewust geconcentreerd op de verkoop van functionele sportartikelen, -schoenen,
-kleding en –accessoires en daarnaast natuurlijk op kampeerartikelen. Daar heeft onze kracht altijd in gelegen. Ook hebben we door medische interesse veel artikelen die de gewone sportzaak niet heeft, zoals braces, compressiekousen en medische zolen.