KEEPERSTICKS 2020

Keeperssticks

Naast alle beschermende kleding die je draagt in het goal is ook je keepersstick erg belangrijk. Je keepersstick is jouw wapen om de ballen uit je goal te kunnen houden. Maar zijn een keepersstick en een veldstick niet hetzelfde dan? Het antwoord hierop is nee.

Keeperssticks zijn geen standaard hockeysticks. Keeperssticks zijn vaak lichter, hebben soms een andere grip, het balanspunt ligt soms elders en vaak hebben ze een speciale krul. De keepersstick met een speciale krul is er in twee verschillende versies.
De eerste versie is de ‘verlengde krul’. De oppervlakte van de stick wordt door deze verlengde krul groter, dus is de kans op het stoppen van een bal ook groter.
De tweede versie heeft een hobbeltje in het rechte gedeelte van de stick. Dit hobbeltje is vooral voordelig bij een backhandstop op de grond. Bij een normale veldhockeystick wil de bal, vanwege de krul die de stick een beetje van de grond tilt, er nog wel eens onderdoor schieten. Het hobbeltje in deze keepersstick vult dit gat.

Je bent als keeper niet verplicht om een keepersstick aan te schaffen. Veel keepers kiezen er ook voor om met een gewone veldstick te keepen. De keeperssticks kunnen echter niet worden gebruikt door veldspelers.