INLEGZOLEN

Inlegzolen
Voetklachten en voetpijn komen zeer vaak voor. Naar schatting ondervindt 75% van de bevolking wel eens een voetprobleem. De voet heeft een vernuftige structuur met 26 beentjes en 33 gewrichten, omgeven door een web van spierweefsel en zenuwen. Met iedere stap wordt een kracht van 2 à 3 keer het lichaamsgewicht op voeten en enkels uitgeoefend. We nemen gemiddeld zo’n 8.000 stappen per dag, dus het is vrij logisch dat iedereen wel eens voetklachten ondervindt.

Inlegzolen dienen als aanvulling op de (sport)schoenen. Door de combinatie van het innovatieve en anatomisch verantwoorde design én het gebruik van superieure materialen, wordt het draagcomfort verhoogd. Tevens krijgt de voet ondersteuning en worden voet- en lichaamsklachten tegen gegaan.

In onze winkel hebben wij diverse soorten merken inlegzolen, zoals MYSOLE en Sidas.

MYSOLE


In de winkel vindt u een gevarieerd aanbod inlegzolen van MYSOLE. Naast de standaard inlegzolen als de Sneaker Plus, de Standard Plus en de Solution hebben wij ook geavanceerdere zolen. Enkele voorbeelden zijn hieronder beschreven, zoals de Anatomical, Ergonomica, Multisorb, Stabilizer en Silisoft Heelcushion. Vraag de medewerkers in de winkel voor meer informatie en advies.


MYSOLE Anatomical

De MYSOLE Anatomical is speciaal ontwikkeld voor mensen die veel staan en/of lopen en die behoefte hebben aan extra stabiliteit en/of schokdemping. De achter-, midden- en voorvoet wordt door deze inlegzool optimaal ondersteund. De combinatie van het basismateriaal met de dempingsunit zorgen voor de optimale schokdemping.

 • Deze inlegzool is te gebruiken bij:
 • Een overbelaste/doorgezakte voorvoet;
 • Een overbelaste/doorgezakte voetboog;
 • Instabiele enkels;
 • Pijnlijke en vermoeide voeten;
 • Veel zijwaartse bewegingen.

MYSOLE Ergonomica

De MYSOLE Ergonomica zorgt voor een optimale ondersteuning van de achter-, midden- en voorvoet. Daarnaast biedt deze inlegzool de nodige schokdemping en drukontlasting tijdens het lopen, staan en/of sporten.

Deze inlegzool is te gebruiken bij:

 • Een overbelaste/doorgezakte voorvoet;
 • Een doorgezakte voetboog;
 • Instabiele enkels;
 • Veel staan, lopen en/of sporten.

MYSOLE Multisorb

De MYSOLE Multisorb is een inlegzool met een zeer groot schokdempend vermogen. De achter- en middenvoet worden ondersteund dankzij de unieke vormgeving. Tevens zorgt deze inlegzool voor optimale schokdemping, drukverdeling en -ontlasting. Deze inlegzool voelt zeer comfortabel aan en is uitermate geschikt voor mensen die veel staan, lopen en/of sporten.

Deze inlegzool is te gebruiken bij:

 • Behoefte aan extra schokdemping en comfort;
 • Gevoelige en branderige voeten;
 • Naar binnen kantelen van de voeten;
 • Zware belasting;
 • Veel staan of lopen.

MYSOLE Stabilizer

De MYSOLE Stabilizer ondersteunt de achter- en middenvoet en zorgt voor zijwaartse stabiliteit. Bovendien biedt deze inlegzool de nodige schokdemping.

Deze inlegzool is te gebruiken bij:

 • Een doorgezakte voetboog;
 • Instabiele enkels;
 • Pijnlijke en vermoeide voeten.

MYSOLE Silisoft Heelcushion

De MYSOLE Silisoft Heelcushion is ontwikkeld om hielpijnen en klachten aan de achillespees en kuitspieren te verhelpen. Dankzij de blauwe inleg onder de hiel worden deze plekken ontlast. Daarnaast zorgt de MYSOLE Silisoft Heelcushion voor extra veel schokdemping dankzij de twee soorten siliconenmateriaal.

Deze inlegzool is te gebruiken bij:

 • Hielpijnen;
 • Achillespees/kuitspier klachten.

Belangrijk! Gebruik de MYSOLE Silisoft Heelcushion altijd aan beide voeten, ook wanneer u slechts aan één kant klachten ervaart. De MYSOLE Silisoft Heelcushion kan zowel op als onder de bestaande inlegzool worden geplaatst. Zorg ervoor dat de blauwe inleg zich aan de binnenkant van de voet bevindt. Tevens is het aan te raden om de geribbelde zijde naar boven te plaatsen, zodat u meer grip zult hebben bij het lopen.

SIDAS


In de winkel vindt u een gevarieerd aanbod inlegzolen van Sidas. In grote lijnen zijn de inlegzolen onder te verdelen in:

 • Sidas Cushioning Gel
 • Sidas 3D
 • Sidas 3Feet
 • Sidas FLASHFIT

Vraag de medewerkers in de winkel voor meer informatie en advies.


Sidas Cushioning Gel

Bij de Sidas Cushioning Gel zorgt het dynamische dempingsconcept met gel voor een optimale absorptie van schokken. Deze door Sidas ontwikkelde constructie bestaat uit een netwerk van gel microbubbles. Deze gel is geplaatst in de zone met de meeste impact en wordt door deze impact geleidelijk vervormd. Dit zorgt voor een dynamische demping. De Cushioning Gel inlegzolen werken tevens antibacterieel en zijn wasbaar.


Sidas 3D Comfort

De anatomisch gevormde 3D Comfort inlegzolen van Sidas zorgen voor optimaal comfort en een actieve ondersteuning van de voet. Micro perforaties geven de zool ademend vermogen, terwijl de 3D shell de voet op de juiste plek houdt. Voor kinderen is er ook de Comfort 3D Junior.

                                   

Sidas 3D Outdoor                               Sidas Comfort 3D Junior


Sidas 3Feet multi-activities & outdoor

Onderzoek van Sidas heeft uitgewezen dat er drie verschillende voettypen zijn: voeten met een hoge voetboog (high arch), voeten met een medium voetboog (mid arch) en voeten met een lage voetboog.

Binnen de 3Feet lijn wordt er onderscheid gemaakt tussen deze drie voetbogen. Voeten met een hoge voetboog hebben behoefte aan comfort, ondersteuning van de voetboog en een optimale verdeling van de druk. Voeten met een medium voetboog hebben naast comfort behoefte aan versteviging aan de achterkant van de voet en stabiliteit. Tot slot hebben voeten met een lage voetboog behoefte aan stabiliteit en ondersteuning van de voetboog.

Sidas 3Feet High                                Sidas 3Feet Mid                                   Sidas 3Feet Low


Sidas Flashfit

Naast de standaard inlegzolen beschikken wij ook over Sidas Flashfit zolen, zoals de Multi+ en de Winter+. De Flashfit technologie maakt een aanpassing van 75% van uw inlegzolen in slechts een paar

minuten mogelijk. Warmtelampen verwarmen een voorgevormde inlegzool. Nadat de zolen verwarmd zijn, gaat u gedurende 5 minuten op de inlegzool staan, zodat deze zich naar de voet gaat vormen. Slechts een deel van de binnenzool kan volledig worden aangepast aan uw voet, het andere voorgevormde deel blijft ongewijzigd bij verwarming. Naast de 75% custom fit zorgt de Sidas Flashfit voor een optimale stabiliteit, flexibiliteit en een uitstekende schokabsorptie.

De Sidas Winter+ is speciaal voor skiërs en snowboarders. De Sidas Winter+ ondersteunt, geeft stabiliteit en voorkomt verhitte of vermoeide voeten.

Sidas Winter+