Heeft u vragen? Bel ons op tel. 030-6916737

Reisartikelen

   Voor verre reizen naar zowel koude of warme landen, drukke hectische steden of haast onbewoonde plekken hebben we vele handige reisartikelen. We geven u graag advies.

insektensteken-groen

  • Copyright Sunny CampCare Plus® DEET is het sterkste insectwerende middel voor de huid. De werkzame stof is effectief tegen verschillende ziekte overbrengers, zoals (Malaria)muggen en teken. DEET biedt tot 10 uur bescherming tegen steken en beten. DEET wordt geadviseerd voor bestemmingen waar een risico op malaria, dengue (knokkelkoorts) en gele koorts bestaat. DEET is geschikt voor alle bestemmingen, zowel ver weg, als dichterbij huis.
  • Care Plus® Natural is gebaseerd op natuurlijke lemon-eucalyptus extracten. De werkzame stof Citriodiol® is effectief tegen stekende insecten en teken en biedt tot 6 uur bescherming tegen steken en beten. Natural is geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden en de gevoelige huid. Bevat geen DEET en tast geen kunststoffen aan.
  •  Stekende insecten verstoren niet alleen de nachtrust, maar kunnen ook een aantal ziekten overbrengen, zoals malaria, gele koorts, dengue en knokkelkoorts. Voor verre reizen naar gebieden waar een malaria risico heerst, adviseren wij een geïmpregneerde klamboe. Voor gebruik thuis adviseren wij een niet-geïmpregneerde klamboe.

eerste-hulp-rood

Ongelukjes gebeuren op reis, tijdens buitensport activiteiten of in en om het huis. Het is daarom belangrijk om altijd een EHBO-set in de buurt te hebben. Op reis heb je andere producten nodig dan thuis of in de auto. Met name in een warm en vochtig klimaat zoals de subtropen is de kans groter dat wondjes gaan ontsteken. Behalve wondverzorging is een tekenverwijderaar, tekentest, voetverzorging (blaren) en na de beet-verzorging om gif uit te zuigen aan te raden! Laat je reis niet beïnvloeden door vervelende ongelukjes! We verkopen diverse EHBO-sets, EHBO accessoires, voetverzorgins producten, tekenverwijderaar en producten voor na de beet.

zonnebescherming

Zonlicht bestaat uit twee soorten licht: het zichtbare licht dat kleur heeft en licht dat we niet kunnen zien, namelijk de ultraviolette straling (UV-straling) en infrarood licht. In kleine hoeveelheden is UV-straling gezond. Het stimuleert bijvoorbeeld de aanmaak van vitamine D, dat zorgt voor stevige botten. Maar te veel blootstelling schaadt de huid. Bescherm uw huid met Care Plus® anti-zonnebrand. We verkopen ook waterbestendige zonnelotion, deze beschermt jouw huid tegen de schadelijke gevolgen van de zon én tegen de meeste kwallenbeten, koralen en zeeanemonen.

hygiene-blauw

 Hygiëne tijdens de reis bestaat uit drie aspecten:
Persoonlijke hygiëne
Voedselhygiëne
Waterhygiëne

Persoonlijke hygiëne op reis
Met persoonlijke hygiëne bedoelen wij alle hygiënische maatregelen die je kan nemen met betrekking tot jezelf. Denk hierbij aan handen wassen en afdrogen.

Voedselhygiëne op reis
Met voedselhygiëne bedoelen wij alle hygiënische maatregelen die je kan nemen met betrekking tot voeding. Denk daarbij aan het kritisch selecteren en inspecteren van voedsel en het nemen van de juiste voedingssupplementen om tekorten aan te vullen.

Waterhygiëne op reis
Uit de kraan drinken in West-Europa en Noord-Amerika is meestal geen probleem. In de gebieden daarbuiten moet je echter maatregelen nemen om het water veilig drinkbaar te maken. Het water kan besmet zijn. De micro-organismen kunnen infectieziekten veroorzaken, met name in het maag-/darmkanaal. Diarree is het meest voorkomende probleem.

Bij Sporthuis Sunny Camp hebben wij een grote collectie Care Plus reisartikelen, kom langs de winkel en laat je uitgebreid adviseren.