VAN TENTENVERHUURDER TOT SPORTZAAK

Het begon allemaal op 1 mei 1955 toen de vader en oom van Ben Greeven jr. besloten om naast hun reguliere baan tenten te gaan verhuren. De verhuur ging in 1955 van start vanuit het woonhuis van Geert en Tilly Greeven en verplaatste zich – wegens groot succes – in 1959 naar een loods in de achtertuin van het huis van Ben sr. en Tiny Greeven. Naast het verhuren van tenten hielden de broers zich ook steeds meer bezig met de verkoop van kampeerartikelen, wat er in 1965 toe leidde dat zij hun eerste winkel openden aan de Slotlaan in Zeist.

Nadat ook zoon Ben jr. in het bedrijf was gekomen, werd het assortiment uitgebreid met benodigdheden voor uiteenlopende takken van sport. Dat was mogelijk omdat Ben jr. een ware ‘sportomnivoor’ was, die in die tijd meerdere sporten naast elkaar beoefende. De zaken ontwikkelden zich dusdanig voorspoedig dat Sporthuis Sunny Camp in 1970 noodgedwongen moest verhuizen naar een groter winkelpand aan de Slotlaan waar de sport- en kampeerspeciaalzaak tot 1 mei 2005 gevestigd zou blijven.

Kort nadat Ben jr. en zijn partner Ineke van der Voort het bedrijf definitief van Ben’s ouders, oom en tante hadden overgenomen, stak Sunny Camp opnieuw de drukke Zeister winkelstraat over om daar een aanzienlijk groter pand in gebruik te nemen. Hier is het bedrijf op een strategisch goede locatie, in het hart van de gemeente, midden tussen ketenwinkels en speciaalzaken, sinds 2005 gevestigd.

Anno 2020 is Sunny Camp een sportspeciaalzaak in de meest ultieme vorm. De uitbreiding van het functionele assortiment met sportmode, waartoe menig collega-sportondernemer zich eind vorige eeuw heeft laten verleiden, is aan de Zeister sportwinkel vrijwel volledig voorbij gegaan. Ben: “Wat mij betreft is het aloude adagium ‘schoenmaker blijf bij je leest’ nog altijd een waarheid als een koe. We hebben ons door de jaren heen bewust geconcentreerd op de verkoop van functionele sportartikelen, -schoenen,
-kleding en –accessoires en daarnaast natuurlijk op kampeerartikelen. Daar heeft onze kracht altijd in gelegen. Ook hebben we door medische interesse veel artikelen die de gewone sportzaak niet heeft, zoals braces, compressiekousen en medische zolen.