Heeft u vragen? Bel ons op tel. 030-6916737

Medisch

Wij verkopen braces van PSB en Secutex

Armbrace

De PSB Armbrace geeft druk op de spieren van je onderarm waardoor de peesaanhechting van de spieren op het ellebooggewricht wordt ontlast. Dat is precies de plek waar je pijn voelt bij een tennis- of golfersarm.

 

Duimbrace

De PSB Duimbrace ondersteunt de duim als het duimgewricht door verrekking van de gewrichtsband instabiel is geworden. De banden in de brace vangen als het ware de speling door de beschadigde band op. De brace biedt het gewricht bescherming, ook tegen stoten. De niet-beschadigde gewrichten blijven vrij en de banden zijn zo instelbaar dat de duim gewoon kan functioneren. De brace laat de pols volledig vrij en belemmert de polsbeweging dus niet. De brace is bijzonder geschikt om mee te sporten. Ander voordeel: de PSB Duimbrace voelt bijzonder comfortabel aan en is gemakkelijk zelf aan te leggen.

 

Enkelbrace

De PSB Enkelbrace hindert je niet in je normale bewegingen, maar geeft het enkelgewicht wél optimale ondersteuning. Bovendien is in het ontwerp rekening gehouden met het volume van de brace. De enkelbrace past uitstekend in sportschoenen en kan prima gecombineerd worden met scheenbeschermers. De bandenconstructie corrigeert direct de beweging van het enkelgewricht zodra dit te veel naar binnen dreigt te kantelen, zoals bij de meeste enkelblessures het geval is. Het lichtblauwe powernet, dat druk rond je enkelgewricht legt, is naar eigen wens aan te passen.

De PSB Enkelbrace is een prima hulpmiddel bij instabiele enkels en bij het herstel na een enkelverzwikking. De brace is tevens geschikt voor gebruik tijdens sport op ongelijke ondergronden.

Kniebrace

De PSB Kniebrace geeft druk rond je kniegewricht, waardoor je meer stabiliteit voelt. De knieschijf wordt door een verharding ondersteund zodat eventueel bijkomende klachten aan de knieschijf worden verlicht. Met het lichtblauwe powernet kun je de druk gemakkelijk zélf aanpassen. De sportbrace beperkt de buigbewegingen op geen enkele manier. De band rond de kuit en de siliconenstroken aan de binnenzijde zorgen ervoor dat de brace goed op zijn plaats blijft en niet afzakt. Dankzij het speciale Tactel®-Aquator materiaal dat het transpiratievocht wegvoert van je huid en de ademende eigenschappen, voelt de sportbrace altijd comfortabel aan.

De PSB Kniebrace kun je gebruiken bij instabiliteitgevoel, sporthervatting na een meniscusletsel of bij klachten rond de knieschijf.

 

Patellabrace

De versteviging in de PSB Patellabrace (pelotte) geeft druk op de kniepees en tegen de onderrand van je knieschijf. De pees wordt ontlast en de pijn verlicht. De patellabrace sluit eenvoudig rond het onderbeen.

Een PSB Patellabrace is zeer geschikt voor overbelastingsklachten rond de knieschijf. Vooral voor sporten waarbij veel wordt gelopen (runners knee) en/of gesprongen (jumpers knee).

 

Polsbrace

De PSB Polsbrace geeft de juiste ondersteuning bij het strekken en buigen van het polsgewricht. De elastische band zorgt voor optimale druk. Een ander voordeel: de PSB polsbrace voelt bijzonder comfortabel aan en is gemakkelijk zelf aan te leggen

De PSB Polsbrace is geschikt voor sporters met een pijnlijke pols, een verhoogde ‘speling’ in je pols, of bij een zenuwbeknelling (carpaal tunnelsyndroom).

Herzog Compressie kousen

  • Minder kuitklachten
  • Minder spierpijn
  • Minder scheenbeenklachten
  • Minder achillespeesproblemen
  • Sneller herstel na inspanning
  • Medisch bewezen

Optimale afvoer van afvalstoffen

Optimale afvoer van afvalstoffen De Sport Compressiekous levert een relatief hoge druk en heeft een ademend drukverloop vanaf enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd. Gedoseerde compressie Afnemend drukverloop van enkel tot knie Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespeesproblemen Sneller herstel na de inspanning

Preventief en helend

Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

Altijd perfect op maat!

Voor een optimale werking is het noodzakelijk dat de kous perfect aangepast is aan uw been. Daarom wordt uw been op meerdere punten opgemeten.

Sportblessures door hardlopen

Hardlopen is een populaire sport die inmiddels door zo'n 1,4 miljoen Nederlanders wordt beoefend. Het is helaas ook een sport die veel blessures met zich meebrengt. Jaarlijks zo'n 410.000 waarvan er 140.000 medisch worden behandeld. Hardlopen is daarmee na veldvoetbal de sport met het grootste aantal blessures. Vooral beginners hebben een grote kans op een blessure. Ongeveer de helft ontstaat geleidelijk en bijna een derde is een herhaling van een oude blessure.

Werkingsmechanisme van de Herzog Sport Compressiekousen

1. Blessurepreventief

  • Tijdens de voetlanding in de loopbeweging zorgen de kousen ervoor dat er veel minder sprake is van zijwaartse (laterale) trilling en dus schokbelasting van de relatief zware kuitspieren. Hierdoor ontstaan er minder trekkrachten aan het scheenbeenvlies en de achillespezen. De kuit blijft door de comprimerende kous compact en solide waardoor de schok bij de voetlanding effectief wordt gereduceerd. Dit schokdempende effect zorgt ervoor dat er minder spierschade zal optreden. Minder spierschade betekent ook dat er minder vocht wordt vastgehouden in de ruimte tussen de cellen.

2. Inzetbaar in de blessurebehandeling

  • Na een zweepslag (scheurtje) in de kuit worden de wondranden als een hechtpleister goed tegen elkaar aan gedrukt en aaneengesloten gehouden waardoor het genezingsproces wordt versneld en er minder kans is op littekenvorming. Littekenweefsel is op zijn best nog enigszins rekbaar maar zal nooit meer de elasticiteit krijgen van de omliggende spier. Bovendien wordt bloeduitstorting effectief tegengegaan.

3, Herstel- en prestatiebevorderend

Bij intensieve inspanning en grote schokbelasting zal er spiercelweefsel worden afgebroken. Spiercelresten (eiwitten) binden water in de ruimte tussen de cellen waardoor de microcirculatie nadelig wordt beïnvloed. De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spiercel wordt belemmerd en de afvoer van melkzuur (afvalproduct van het verbrandingsproces) en koolzuurgas stagneert.De kousen bieden een relatief hoge compressie op enkelniveau met een afnemend verloop richting knie. Door de verhoogde druk op het spierweefsel wordt het te veel aan vocht, met daarin opgelost de afvalstoffen van het verbrandingsproces, vanuit de tussencelruimte weer in de circulatie gedwongen. De zo essentiële afnemende druk van de kous waarborgt dat het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, richting het hart adequaat wordt teruggevoerd.Het is aan te bevelen om de kousen tot geruime tijd na de inspanning te dragen, om optimaal te profiteren van de herstel bevorderende eigenschappen van de kous.

4. De maatvoering

  • Zoals eerder aangegeven is het belangrijk dat er een afnemend drukverloop is verwerkt in de kous vanaf enkel tot aan de knie. De combinatie relatief hoge compressie en afnemende drukverloop noodzaakt echter het nauwkeurig opmeten van het been en de voet.De schoenmaat alleen geeft geen enkele informatie over de vorm van het been. Bij eenzelfde schoenmaat kan er sprake zijn van heel verschillende beencontouren en er zal dan ook een belangrijk verschil in uitwerking zijn van de druk op het been.Het opmeten van de kuitomvang alleen is ook niet voldoende. Bij een niet juist aangemeten kous kan er zelfs een averechts effect optreden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in beenvorm en kuitomvang tussen een sprinter en een duursporter terwijl beide wellicht dezelfde schoenmaat hebben. Dit wordt uitgesloten wanneer de benen worden opgemeten op een 6 tal precies gedefinieerde punten

Herzog Hamstringkous

Deze kous werd ontwikkeld voor de behandeling en preventie van blessures aan Hamstrings en Quadriceps die vaak ontstaan bij explosieve acties.De bovenbeenkous ondersteunt het dijbeen als een strakke bandage waardoor kleine spierscheurtjes sneller herstellen en erger wordt voorkomen. Maar ook bij duurinspanning blijken de bovenbeenkousen heel effectief te zijn. De schokbelasting tijdens het lopen van de zware bovenbeenmusculatuur wordt effectief tegengegaan waardoor er minder spierschade zal optreden. En waar minder schade ontstaat, hoeft ook minder hersteld te worden. De anatomische breiwijze draagt zorg voor een optimale pasvorm waardoor het draagcomfort ook onder warme omstandigheden altijd optimaal is.

De werking van compressie kousen

Hoe trek je compressie kousen aan?