Heeft u vragen? Bel ons op tel. 030-6916737

Herzog Medical

PRO Compressiekousen

 

De Sport Compressiekousen leveren een relatief hoge druk en hebben een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd. De compressiekous is effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespeesproblemen. Daarnaast zorgt het voor een sneller herstel na de inspanning

Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

 

 

 

 

 PRO Compressietubes

Net als bij de kousen van Herzog Medical leveren de Sportcompressietubes een relatief hoge druk met een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd. De compressietube is effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespeesproblemen.
Het is aan te raden om de tubes alleen te dragen tijdens de sportieve inspanning. Tijdens het rusten is er namelijk geen sprake van compressiewerking op de voet, maar alleen op het onderbeen. Door het dragen van de tubes tijdens het sporten wordt het ontstaan van vochtophoping in de voet voorkomen. Speciaal in combinatie met de enkelsokken van Herzog Medical zijn de tubes effectief in het voorkomen van blessures tijdens het sporten.

Omdat er geen sprake is van compressiewerking op het voetgedeelte (in tegenstelling tot de sportcompressiekousen) is het aan te raden om de tubes na de  cooling-down weer uit te trekken.

 

PRO Compressie Enkelsokken

De Herzog PRO compressie enkelsokken leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van irritatie van de peesplaat onder de voet en houden de voetboog op spanning. De enkelsok geeft een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Die extra compressie is van belang om de natuurlijke welving van de voetzool in stand te houden en de peesplaat te ontlasten waardoor de voetboog minder zal doorzakken.

Combinatie enkelsok met de PRO compressie tube
Vochtophoping met afvalstoffen wordt door de comprimerende werking van de sokken vanaf de voet overgenomen door de tube en verder naar boven afgevoerd. De combinatie maakt het bovendien mogelijk om de tubes langer aan te houden omdat er compressie wordt uitgeoefend op het gehele onderbeen.

 

 PRO Sport Compression Shorts
Hamstring- en liesblessures zijn bij veel sporters helaas maar al te bekend. Dankzij de goede pasvorm en medische compressie helpt de Herzog PRO Sport Compression Shorts om liesblessures en blessures aan het bovenbeen te voorkomen. 
Door de gedoseerde compressie op het bovenbeen blijft de spiermassa compact. Trekkrachten op pezen en aanhechtingen door fel aanzetten, sprinten en snel wenden worden sterk gereduceerd. De kans op het ontstaan van blessures wordt hierdoor verminderd. Ook schudkrachten en schokbelasting hebben veel minder effect op de relatief zware bovenbeenspieren, waardoor de kans op spierschade aanzienlijk kleiner wordt. 

De pasvorm van de PRO Sport Compression Shorts is dankzij drie opmeetpunten exact afgestemd op de beencontour van de sporter. Deze optimale pasvorm is belangrijk voor de juiste hoeveelheid compressie en compressieverloop. Een afnemend drukverloop van knie tot bil zorgt voor een snellere terugstroom van het bloed met afvalstoffen. Sporters ervaren hierdoor minder vermoeide benen en hebben minder last van kramp.