Heeft u vragen? Bel ons op tel. 030-6916737

Hertzog

PRO Compressiekousen

De Sport Compressiekousen leveren een relatief hoge druk en hebben een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd.
Gedoseerd compressie
Afnemend drukverloop van enkel tot knie
Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespeesproblemen
Sneller herstel na de inspanning

Preventief & Helend
Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

 

 

 

Pro Compressietubes

Net als bij de kousen van Herzog Medical leveren de Sportcompressietubes een relatief hoge druk met een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd.
Het is aan te raden om de tubes alleen te dragen tijdens de sportieve inspanning. Tijdens het rusten is er namelijk geen sprake van compressiewerking op de voet, maar alleen op het onderbeen. Door het dragen van de tubes tijdens het sporten wordt het ontstaan van vochtophoping in de voet voorkomen. Speciaal in combinatie met de enkelsokken van Herzog Medical zijn de tubes effectief in het voorkomen van blessures tijdens het sporten.
Afnemend drukverloop van enkel tot knie
Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespeesproblemen
Worden voornamelijk gedragen tijdens de inspanning

Omdat er geen sprake is van compressiewerking op het voetgedeelte (in tegenstelling tot de sportcompressiekousen) is het aan te raden om de tubes na de  cooling-down weer uit te trekken.

 

 

Pro Compressie Enkelsokken

De Herzog compressie enkelsokken leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van irritatie van de peesplaat onder de voet en houden de voetboog op spanning. De enkelsok geeft een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Die extra compressie is van belang om de natuurlijke welving van de voetzool in stand te houden en de peesplaat te ontlasten waardoor de voetboog minder zal doorzakken.

Combinatie enkelsok met de PRO compressie tube
Vochtophoping met afvalstoffen wordt door de comprimerende werking van de sokken vanaf de voet overgenomen door de tube en verder naar boven afgevoerd. De combinatie maakt het bovendien mogelijk om de tubes langer aan te houden omdat er compressie wordt uitgeoefend op het gehele onderbeen.

 

 

 

Pro Sport Compression Shorts

 Door de gedoseerde compressie van de Herzog PRO Sport Compression Shorts op het bovenbeen blijft de spiermassa compact. Trekkrachten op pezen en aanhechtingen door fel aanzetten, sprinten en snel wenden worden sterk gereduceerd. De kans op het ontstaan van blessures wordt hierdoor verminderd. Ook schudkrachten en schokbelasting hebben veel minder effect op de relatief zware bovenbeenspieren, waardoor de kans op spierschade aanzienlijk kleiner wordt. De kans op liesblessures worden door de tegendruk in de liesregio sterk gereduceerd.

De pasvorm van de Herzog PRO Sport Compression Shorts is dankzij drie opmeetpunten exact afgestemd op de beencontour van de sporter. Deze optimale pasvorm is belangrijk voor de juiste hoeveelheid compressie en compressieverloop. Een afnemend drukverloop van 20mmHg boven de knie naar 13mmHg onder de bil zorgt voor een snellere terugstroom van het bloed met afvalstoffen. Sporters ervaren hierdoor minder vermoeide benen en hebben minder last van kramp.

Knapman

VOORDELEN VAN COMPRESSIEKLEDING

Unieke, revolutionaire compressiekleding van Knap'man

 1 Total Body Support

Ondersteuning aan het hele lichaam dankzij de gerichte compressiezones en naadloze 3D-fabricage..

2 Verbetert Core Stability

Optimale core stability door extra steun en stabiliteit aan de (onder)rug en buikspieren.
 

3 Vermindert rugklachten

Minder rugklachten dankzij de maximale rugondersteuning van zowel het shirt als de short.


4 Sneller herstel

Sneller herstel dankzij een verbeterde bloedcirculatie in de spieren. Merkbaar minder spierpijn.

5 Extra stabiliteit

Maximale stabiliteit door de unieke gepatenteerde compressiezones, die de anatomie van de spieren volgen. 

6 Voorkomt hamstring blessure

Minder last van een hamstring blessure dankzij maximale stabiliteit in de bovenbeenspieren. Spierschade treedt minder snel op. 

 

WAAROM COMPRESSIEKLEDING?

De compressiekleding van Knap'man helpt blessures voorkomen en herstellen. 

Knap’man compressiekleding zorgt voor extra uithoudingsvermogenmeer kracht en extra stabiliteit in je spieren. Beginnende en bestaande blessures zullen sneller herstellen en bovendien zullen blessures minder snel optreden. Ook het herstel na trainingen en wedstrijden wordt bevorderd, waardoor je merkbaar minder spierpijn zult ervaren.

In combinatie met het compressieshirt wordt de rug maximaal ondersteund. Hiermee kun je ook rugklachten aanzienlijk verminderen.

1 Stimuleert actieve houding

Je lichaam krijgt een impuls om een actieve houding aan te nemen, door de unieke, gerichte compressiezones.

2 Gepatenteerde compressie

De gepatenteerde compressiezones volgen de anatomie van de spieren in het lichaam en geven een gerichte compressie op de juiste plekken.
 

3 Optimale bewegingsvrijheid

Maximale compressie, extra draagcomfort en de optimale bewegingsvrijheid.


 

4 Ondersteunt rug en buikspieren

De combinatie van de compressiebroek en het compressieshirt geeft een bijzonder krachtige werking.

5 Voorkomt een liesblessure

Optimale werking bij de behandeling en preventie van een liesblessure en andere bovenbeenblessures. 

6 Verbeterde bloedcirculatie

Sneller herstel dankzij een verbeterde bloedcirculatie in de spieren. Merkbaar minder spierpijn.