Heeft u vragen? Bel ons op tel. 030-6916737

Braces

Wanneer u klachten aan de gewrichten of spieren ondervindt, kan dit invloed hebben op uw functioneren in het dagelijkse leven of tijdens het sporten. Om te voorkomen dat deze klachten een belemmering voor u gaan vormen, is het goed om het betreffende gewricht (tijdelijk) te ondersteunen met een sportbrace. Een brace is een band die ter ondersteuning aangebracht kan worden rondom een gewricht bij onder andere gebrek aan stabiliteit en pijn. Een goed aangemeten en juist aangelegde sportbrace beperkt bepaalde bewegingen van het gewricht, zonder dat het noodzakelijke bewegingspatroon onnodig wordt beïnvloed. De werking van een sportbrace bestaat uit het geven van uitwendige druk en mechanische steun. De meest voorkomende gewrichten die worden ondersteund door een sportbrace zijn de enkel, knie, pols en elleboog.
De vrees dat spieren bij gebruik van sportbraces door gewenning zouden verzwakken is ongegrond. De spieren blijven met een sportbrace dezelfde arbeid verrichten die ze zonder brace ook zouden leveren. Sportbraces ontlasten namelijk niet de spieren, maar ondersteunen de gewrichtsbanden. De sportbraces kunnen gebruikt worden bij blessures of overbelasting, maar ook ter preventie. 

In onze winkel hebben wij van diverse merken braces, zoals Push Sports en Secutex.  Klik voor meer informatie over de verschillende merken en hun braces op de logo's hieronder.